Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z galaretką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jajko 8 szt
cukier puder 1/2 szkl
mąka 1 szkl
sok z cytryny
margaryna 1 kost
galaretki cytrynowe 2 opak
cukier 1,5 szkl
polewa czekoladowa 1 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z galaretką

CIASTO
4 żółtka ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, mieszając dodajemy 4 łyżki gorącej wody i mąkę z proszkiem do pieczenia.
Ubić białka, połączyć z ciastem piec w temp.170 stop.
Masa z galaretek
Galaretki rozpuszczamy w 350 ml wody.
Nasączyć biszkopt wodą z cukrem i sokiem z cytryny.
Margarynę utrzeć z cukrem dodając po 1 żółtku.
Na koniec dodajemy tężejącą galaretkę.
Ubić pianę z białek, wymieszać z masą, dodać aromat.
Masę wyłożyć na ciasto, ozdobić polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 24.03.2011 18:33
Znakomite ciasto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak