Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka z ketchupem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 7 sztuka
ketchup pikantny 200 ml
cebula 3 sztuka
cukier 60 ml
ocet 10 % 60 ml
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka z ketchupem

Paprykę płuczemy, usuwamy nasiona i albedo. Kroimy w cienkie paski.

Obraną cebulę siekamy w półksiężyce.

Do ketchupu dodajemy ocet, cukier i sól. Podgrzewamy, wrzucamy pokrojone warzywa. Ciągle mieszając gotujemy przez 7-8 minut.

Gorącą paprykę przekładamy do słoików o pojemności 340 ml.

Pasteryzujemy przez 8-10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 02.05.2014 21:04
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak