Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa tajska

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 2 szt
cebula 1 szt
ząbki czosnku 2 szt
marchewka 1 szt
kurkuma 1 łyżeczka
woda 900 ml
mleko kokosowe 200 ml
sos sojowy
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa tajska

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić w kosteczkę, czosnek drobno posiekać, a następnie zeszklić na niewielkiej ilości oleju.
Krok 1 - Zupa tajska foto
2
Filety pokroić w kostkę.
Krok 2 - Zupa tajska foto
3
A marchewkę pokroić w półplasterki.
Krok 3 - Zupa tajska foto
4
Do zeszklonej cebuli dodać fileta i całość razem podsmażać.
Krok 4 - Zupa tajska foto
5
Następnie dodać pokrojoną marchewkę i podsmażać jeszcze kilka minut.
Krok 5 - Zupa tajska foto
6
W garnku zagotować wodę, a następnie dodać całą zawartość patelni oraz kurkumę. Całość gotować, aż do miękkości mięsa i marchewki. Następnie dodać mleczko kokosowe, doprawić do smaku sosem sojowym, pieprzem oraz solą i pogotować jeszcze parę minutek.
Krok 6 - Zupa tajska foto
7
Gotową zupę podawać posypaną posiekanym szczypiorkiem.
Krok 7 - Zupa tajska foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

luna76 07.05.2014 19:35
świetny przepis :)
ppaulina 05.05.2014 17:30
musi pysznie smakować taka zupka
Kejti 04.05.2014 11:13
Super taka zupka :-)
JOANNA16 03.05.2014 21:27
takiej zupki jeszcze nie próbowałam))
gusia1000 03.05.2014 00:41
Warto taką robić.
Sylwia26 02.05.2014 20:29
ale smakołyki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak