Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka kiszona

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 450 gram
czosnek ząbki 3 szt
ogórkowy kwas 1 1/4 szklanka
cukier 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka kiszona

Oczyszczoną brukselkę wrzucić do wrzącej wody z dodatkiem soli i cukru, obgotować około 10 minut, na półtwardo, osączyć i wystudzić.
Obrane ząbki czosnku wrzucić do słoika litrowego i dodać brukselkę, zalać kwasem z ogórków i zakręcić słoik. Wstawić do lodówki na 3 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak