Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuska przekąska

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 370 gram
pierś z kurczaka 20 dag
pomidory suszone w zalewie 10 sztuka
ser żółty 10 dag
olej rzepakowy 2 łyżka
ketchup pikantny 100 ml
woda 3 łyżka
Party Dip Meksykański 1 sztuka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Francuska przekąska

Polędwiczki lub piersi z kurczaka kroimy w drobną kostkę. Przesmażamy na rumiano na rozgrzanym oleju rzepakowym, lekko solimy, odstawiamy do wystudzenia.

Do ketchupu dodajemy wodę i dip meksykański, dokładnie mieszamy.

Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Suszone pomidory kroimy w drobną kostkę.

Do polędwiczek dodajemy ser, suszone pomidory i 2-3 łyżki dipu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.

Ciasto francuskie kroimy w mniej więcej równe kwadraty. Na środku każdego kwadraciku kładziemy łyżkę farszu.

Zbieramy wierzchołki każdego kwadraciku i zlepiamy je dokładnie.

Pieczemy na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut.

Podajemy na ciepło lub na zimno z pozostałym dipem meksykańskim.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 02.05.2014 08:34
pyszna przekąska
norweska20 02.05.2014 00:17
smakowita ta przekąska
Magula 01.05.2014 23:52
Lubię takie przekąseczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak