Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z mięsa obiadowego

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Sałatka

mięso gotowane 250 gram
roszponka 2 garście
pomidor 1 szt
cebula 1 szt
sos do sałatek 1/2 opakowania
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypty
pomidory suszone Smak 3 szt

Sos

Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
oliwa 50 ml
ocet balsamiczny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z mięsa obiadowego

Mięso ugotowane z zupy kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy je później do sałatki. Na talerzach wykładamy umytą roszponkę, pokrojonego pomidora i cebulę, pomidory suszone oraz mięso. Polewamy przygotowanym sosem, solimy i pieprzymy do smaku. Sos do sałatki: wszystkie składniki na sos łączymy, mieszamy i polewamy sałatkę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 28.05.2014 11:51
fajny pomysł, można wszystko wykorzystać
Zdzisław 02.05.2014 12:12
smaczna potrawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak