Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus jabłkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białka jaj 4 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 0,01 kg
cukier 200 g
jabłko kwaśne 1 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Mus jabłkowy

Jabłka umyć, ugotować w małej ilości wody, przetrzeć przez sito i dodać cukier.
Żelatynę namoczyć, rozpuścić w małej ilości gorącej wody i wymieszać z przetartymi jabłkami.
Gdy masa ostygnie i zacznie gęstnieć, wymieszać z ubitą pianą i odstawić do całkowitego zastygnięcia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 08.12.2011 22:44
z białkami nie robiłam...
gusia1000 24.03.2011 18:27
Dobry.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak