Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w galarecie

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dorsz 2 szt.
marchew 2 szt.
por 1 szt.
cytryna 1 szt.
pietruszka
jogurt naturalny 100 g
papryka czerwona 1 szt.
woda 3 l
sól
Pieprz biały mielony Prymat
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w galarecie

Rybę ugotować w 2 l osolonej i popieprzonej wody. Pod koniec gotowania dodać marchewkę i niewielką część pora. Gdy ryba będzie już miękka wyjąć ją z wody. Delikatnie pokroić w nie za grube kawałki. Wywar rybny przelać przez sito i dodać do niego pozostałą część wody, wymieszać dokładnie z żelatyną. Rybę ułożyć na półmiskach, przyozdobić włoszczyzną, cytryną, jogurtem naturalnym i małymi kawałkami papryki. Zalać tężejącą rybną galaretą. Ostawić do całkowitego stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 05.08.2016 08:29
Ładne i smaczne danie
Kejti 16.05.2014 16:37
Super rybka na przekąskę :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak