placki malinowo-twarożkowe

placki malinowo-twarożkowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2 sztuki
  • maliny

    200 g
  • pistacje

    1 garść
  • cukier

    1 łyżeczka
  • mąka

    1/3 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • olej do smażenia

  • listki melisy

  • deser

    do deserów
  • serek homogenizowany

    300 (waniliowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

• oddzielić białka od żółtek,
• białka ubić na sztywną pianę,
• maliny zmiksować,
• do białek dodać maliny, żółtka, 200 g serka, cukier, proszek do pieczenia, mąkę i przyprawę do kawy i deserów,
• wymieszać na jednolitą masę,
• smażyć małe placuszki,
• na każdym placku ułożyć kilka pistacji, malinę, listki melisy i polać pozostałym serkiem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

eli_555

09.05.2011 22:39
pychotki

Karolina92

03.12.2010 09:04
sa cudowne! kocham maliny, to musi byc przepyszne :)

ben-ka

05.10.2010 09:34
Bardzo ciekawy pomysł i na fotce wyglądą apetycznie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat