Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź z buraczkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety śledziowe 3 szt.
ziemniaki ugotowane 2 szt.
jabłko 1 szt.
ogórki konserwowe 5 szt.
buraki czerwone 2 szt.
woda 1 l
pieprz czarny mielony prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź z buraczkami

Buraczki ugotować w wodzie (najlepiej by były ugotowane do miękkości). Buraczki obrać ze skórki i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Filety śledziowe pokroić w kostkę. Ziemniaki pokroić w kostkę (mogą to być ziemniaki, które zostały z obiadu). Jabłko obrać ze skórki i zetrzeć na grubych oczkach tarki. Ogórki pokroić w kostkę. W jednej misce wymieszać śledź, ziemniaki i ogórki, w drugiej misce wymieszać buraczki z jabłkiem. Na talerzu kłaść na przemian buraczki ze śledziem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 25.11.2014 21:37
fajny przepis, smaczne i efektowne daniedanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak