Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe tiramisu

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 250 ml
kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki
woda ciepła 1 łyżka
Biszkopty

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe tiramisu

Kroki postępowania

1
W miseczce rozpuścić kawę w gorącej wodzie.
Krok 1 - Domowe tiramisu foto
2
W wysokim naczyniu ubić śmietankę na puszystą masę.
Krok 2 - Domowe tiramisu foto
3
Do rozpuszczonej kawy włożyć na kilka sekund biszkopty (dosłownie na kilka sekund bo inaczej zrobi się z nich papka).
Krok 3 - Domowe tiramisu foto
4
Do pucharka wkładamy na przemian "mokre" biszkopty, kilka łyżek śmietany i znów "mokre" biszkopty i znów śmietanę.
Krok 4 - Domowe tiramisu foto
5
Górę można przyozdobić startą czekoladą czy rozprószoną kawą.
Krok 5 - Domowe tiramisu foto
6
Deserki przed podaniem można wstawić na chwilę do lodówki albo od razu podawać.
Krok 6 - Domowe tiramisu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

noninka77 01.05.2014 18:52
super przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak