Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z pstrąga tęczowego

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Skład

filety z pstrąga 400 g
bakłażan 1
suszone pomidory 150 g

marynata

limonka 1
sól do smaku
pieprz do smaku
cząber do smaku

sos

masło 1 łyżka
sos sojowy 1 łyżka
ocet balsamiczny 3 łyżki
ząbek czosnku
oliwa
chili do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z pstrąga tęczowego

Rybę oczyścić, opłukać i wysuszyć. Następnie skropić sokiem z
limonki i natrzeć solą, pieprzem, curry i cząbrem. Odstawić.
Bakłażana pokroić wzdłuż na cienkie plastry, oprószyć solą i
pieprzem. Odstawić na 5 min. Rybę kroimy na paski 3 x 5 cm. Formujemy
roladki, na bakłażanie kładziemy kawałki pstrąga i suszonego pomidora.
Zawijamy w roladkę i spinamy wykałaczką. Skrapiamy oliwą z oliwek i
wkładamy do garnka do gotowania na parze i gotujemy 14 minut.
Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy drobno posiekany czosnek i chili.
Mieszamy i dolewamy sosu sojowego i octu balsamicznego. Gotujemy aż
trochę zgęstnieje. Roladki wykładamy na talerz i polewamy sosem
balsamicznym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 30.09.2016 22:58
wyglądają wspaniale
atort111
atort111 19.03.2015 21:00
roladki świetne wyszły
kasienka23 02.05.2014 10:41
wspaniałe danie!
ada.la 01.05.2014 21:31
wyglądają wspaniale
berys18 01.05.2014 18:02
ciekawy przepis
Sroczka 01.05.2014 18:00
Ależ pysznie przygotowana rybka.
brioszka 01.05.2014 17:13
apetyczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak