Kisiel żurawinowy

Kisiel żurawinowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    300 g
  • woda

    2,50 l
  • żurawina

    300 g
  • mąka ziemniaczana

    0,08 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żurawiny przebrać, umyć i przetrzeć.
Wodę z cukrem zagęścić mąką ziemniaczaną.
Rozmieszać i zagotować ciągle mieszając.
Zagęszczoną wodę połączyć z przecierem żurawinowym i dokładnie wymieszać.
Kisiel wylać do naczyń opłukanych zimną wodą i ochłodzić.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgorzata106

18.04.2012 15:13
super

gusia1000

23.03.2011 13:01
Pycha, taki kisiel.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat