Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel żurawinowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 300 g
woda 2,50 l
żurawina 300 g
mąka ziemniaczana 0,08 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel żurawinowy

Żurawiny przebrać, umyć i przetrzeć.
Wodę z cukrem zagęścić mąką ziemniaczaną.
Rozmieszać i zagotować ciągle mieszając.
Zagęszczoną wodę połączyć z przecierem żurawinowym i dokładnie wymieszać.
Kisiel wylać do naczyń opłukanych zimną wodą i ochłodzić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 18.04.2012 15:13
super
gusia1000 23.03.2011 13:01
Pycha, taki kisiel.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak