Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto krówkowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6
mąka 250 gram
cukier brązowy 250 gram
cynamon 1 łyżeczki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mleko 700 ml
budyń śmietankowy 2
margaryna 1
posiekane migdały
masa krówkowa 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto krówkowe

Ciasto: jajka ubij mikserem z cukrem, następnie dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Dokładnie wymieszaj. Blache wyłóż papierem do pieczenia i wlej ciasto wyrównując. Piec w 180 stopniach ok.30 min. Po ostudzeniu przekrój na 2 blaty.

Krem: z mleka i proszków budyniowych przygotuj budyń, uważając, by się nie przypalił. Wystudź od czasu do czasu mieszając. Gdy budyn jest juz zimny zmiksuj go z margaryną.

Na blat ciasta przełóż krem, przykryj drugim blatem i lekko dociśnij. Ciasto posmaruj masą krówkową i udekoruj migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 18.03.2011 10:48
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak