Ciasto krówkowe

Ciasto krówkowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    6
  • mąka

    250 gram
  • cukier brązowy

    250 gram
  • cynamon

    1 łyżeczki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • mleko

    700 ml
  • budyń śmietankowy

    2
  • margaryna

    1
  • posiekane migdały

  • masa krówkowa

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto: jajka ubij mikserem z cukrem, następnie dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Dokładnie wymieszaj. Blache wyłóż papierem do pieczenia i wlej ciasto wyrównując. Piec w 180 stopniach ok.30 min. Po ostudzeniu przekrój na 2 blaty.

Krem: z mleka i proszków budyniowych przygotuj budyń, uważając, by się nie przypalił. Wystudź od czasu do czasu mieszając. Gdy budyn jest juz zimny zmiksuj go z margaryną.

Na blat ciasta przełóż krem, przykryj drugim blatem i lekko dociśnij. Ciasto posmaruj masą krówkową i udekoruj migdałami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwona51

18.03.2011 10:48
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat