Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczona pierś w cytrynowej marynacie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso

pierś z kurczaka 1/2 szt

marynata

sok z cytryny 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz
czosnek 2 ząbki

Porada

idealna na grilla, ale w domowych warunkach spokojnie można przyrządzać ją w piekarniku lub na patelni grillowej.

Przepis i sposób przygotowania na: pieczona pierś w cytrynowej marynacie

Kroki postępowania

1
mięso kroimy na paski
Krok 1 - pieczona pierś w cytrynowej marynacie foto
2
marynata: czosne dokładnie zgniatamy lub kroimy w kostkę.
Krok 2 - pieczona pierś w cytrynowej marynacie foto
3
czosnek , oliwę , cytrynę i przyprawy mieszzamy z mięsem.
Krok 3 - pieczona pierś w cytrynowej marynacie foto
4
odstawiamy przygotowane mięso na minimum 30 minut do lodówki.
Krok 4 - pieczona pierś w cytrynowej marynacie foto
5
przekładamy do blaszki
Krok 5 - pieczona pierś w cytrynowej marynacie foto
6
pieczemy 25 minut.
Krok 6 - pieczona pierś w cytrynowej marynacie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak