Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z bakłażana

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
sól do smaku
oliwa
ser biały 100 g
ser feta 100 g
rukola
mleko 1 łyżka
pieprz
orzechy włoskie

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z bakłażana

Kroki postępowania

1
Bakłażana kroimy na cieniutkie plasterki ( z jednego wychodzi ich 8-10),
Krok 1 - Roladki z bakłażana foto
2
układamy je na ręczniku papierowym, solimy i odkładamy na 20 minut.
Krok 2 - Roladki z bakłażana foto
3
Po tym czasie smarujemy plastry bakłażana oliwą z oliwek z każdej strony
Krok 3 - Roladki z bakłażana foto
4
i smażymy na rozgrzanej patelni ok minuty z każdej ze stron.
Krok 4 - Roladki z bakłażana foto
5
Ser biały i ser feta rozgniatamy widelcem i mieszamy ze sobą i odrobiną mleka. Doprawiamy świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Do sera można również dodać drobno posiekane orzechy włoskie.
Krok 5 - Roladki z bakłażana foto
6
Na każdy plaster usmażonego bakłażana nakładamy kilka rukolę
Krok 6 - Roladki z bakłażana foto
7
i łyżkę sera, po czym zwijamy w roladkę i spinamy wykałaczką.
Krok 7 - Roladki z bakłażana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magda1976 22.06.2017 11:04
Super roladki
Maria 70 01.05.2014 17:57
Pyszne roladki.
Magula 01.05.2014 09:51
Polecam były pyszne i cieszyły oko
luna76 01.05.2014 07:32
fantastyczne!!!!
msmariusz 01.05.2014 00:13
pięknie podano

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak