Zupa wiśniowa

Zupa wiśniowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiśnie bez pestek

    50 dkg
  • cukier

    0,5 szklanki
  • goździki

    3 szt
  • cynamon mielony

    0,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wiśnie zalac sześcioma szklankami wody, dodac przyprawy i skórkę z cytryny i gotowac, aż wisnie sie całkiem rozgotują. Przetrzec przez sito, wsypac cukier. Kisiel rozprowadzic w odrobinie wody i dodac do zupy. Ponownie zagotowac. Podawac z makaronem lub lkuskami, mozna zabielic.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

szajba2

04.06.2011 18:06
skąd wziąć wiśnie bez pestek?

Barbara55

03.06.2011 19:32
takiej zupy nie jadłam

Jolanta41

14.08.2010 19:11
Jaki kisiel ? Ile?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat