Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórkowa przekąska

4.0
(22)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek 4-5 sztuk gruntowe
ser biały 20 dag
rzodkiewka 3-4 sztuki
cebula 1 mała
szczypiorek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
śmietana 30% 2-3 łyżki
rzodkiewka do dekoracji

Porada

Proste w wykonaniu, efektowne wizualnie. Idealne na imprezę, przyjęcie czy lekką przekąskę.

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowa przekąska

Rzodkiewkę siekamy na mniejsze części. Cebulę kroimy w kostkę.
Twarożek rozgniatamy z dodatkiem śmietanki. Następnie dokładamy do niego szczypiorek, rzodkiewkę oraz cebulę. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku.
Ogórki myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki (około 4 centymetrowe). Z jednego boku ścinamy je pod skosem. Za pomocą łyżeczki wydrążamy środek przygotowanych ogórków. W jego miejsce umieszczamy przygotowany twarożek.
Całość dekorujemy plasterkami rzodkiewki. Układamy na talerzu. Posypujemy szczypiorkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 27.01.2017 20:13
Ależ smakowita przekąska .Wygląda ślicznie;)
MonikaW 09.10.2016 21:06
ślicznie to wygląda
foczka-ks 17.11.2015 14:13
ciekawa przekąska
gusia1000 02.05.2014 20:52
Fajny wygląd i na pewno smak.
bhb8 30.04.2014 17:57
Ładnie, wiosennie wygląda :)
Bernadeta1 30.04.2014 17:14
szybka a jak apetycznie podana, super
Krzysztof15 30.04.2014 15:41
wyglada apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak