Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekąska z chipsów krewetkowych i kaszy kuskus

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kuskus 15 dag
curry 1 łyżeczka
kostka rosołowa 1/2 szt
woda 1/2 litra
chipsy krewetkowe

Przepis i sposób przygotowania na: Przekąska z chipsów krewetkowych i kaszy kuskus

Chipsy krewetkowe usmażyć wg przepisu na opakowaniu, a następnie osuszyć z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach i pozostawić do wystudzenia. Kaszę kuskus wymieszać z curry. Wodę zagotować, rozpuścić w niej połowę kostki rosołowej i całością zalać kaszę, przykryć i pozostawić na 10 min. Po tym czasie kaszę wymieszać i gdy przestygnie nakładać ją do chipsów krewetkowych. Tak przygotowane przekąski posypać posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 17.11.2015 14:13
ciekawa przekąska
gusia1000 30.05.2014 14:56
Fajna przekąska.
Klausia 26.05.2014 13:04
ciekawie to wygląda :)
ppaulina 04.05.2014 20:20
pyszne muszą być
JOANNA16 01.05.2014 12:22
fajna przekąska))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak