Przepis i sposób przygotowania na: a'la tacos z pieczoną rybą
Wszystkie przyprawy mieszamy ze sobą (można w moździerzu).
Zamiast pieprzu cayenne można wykorzystać suszone chili w płatkach.
Salsa:
Paprykę, pomidora i cebulę pokroić w drobną kostkę (z pomidora wyciąć gniazda nasienne) i wrzucić do miseczki, następnie dodać sok z limety, oliwę z oliwek, natkę pietruszki i 2 łyżeczki przyprawy fajitas całość wymieszać.
Guacamole:
Awokado obrać, rozgnieść widelcem,dodać sok z limety, tabasco, posiekany drobno czosnek i cebulkę. Doprawić lekko solą, wymieszać.
Rybę umyć, wysuszyć.i pokroić w kostkę,następnie doprawić solą, pieprzem cytrynowym oraz przyprawą fajitas (ok.1 łyżeczka). Piec w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni ok.7-8 minut.
Placki tortilli lekko nawilżyć i piec w piekarniku ok.2-3 minuty.
Na ciepły placek nakładać guacamole, sałatę, rybę, salsę oraz całość polać jogurtem.