Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa paprykowo- pomidorowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 szt.
pomidory suszone w zalewie 220 gram
czosnek 3 ząbki
bulion drobiowy 4 szklanki
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat
cukier 1 szczypta
oliwa 2 łyżki
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa paprykowo- pomidorowa

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, drobno pokroić razem z cebulą i przysmażyć na oliwie. Następnie dodać posiekany czosnek, wlać bulion, dodać pomidory i na wolnym ogniu gotować około 30 minut.
Krok 1 - Zupa paprykowo- pomidorowa foto
2
Po lekkim przestudzeniu zmiksować , doprawić solą i pieprzem do smaku, rozlać na talerze, posypać natką pietruszki i podawać z groszkiem ptysiowym.
Krok 2 - Zupa paprykowo- pomidorowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 30.04.2014 14:52
pyszna zupa
berys18 30.04.2014 07:32
smaczna zupa
Megg 29.04.2014 21:49
super smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak