Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik bez ciasta na mała blaszkę

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser biały 1 kg
cukier puder 100 gr
cukier kryształ 100 gr
cukier waniliowy 2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
budyń waniliowy 2 szt
masło 200 gr
rodzynki w alkoholu do smaku
jajko 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik bez ciasta na mała blaszkę

Żółtka oddzielić od białek. Do żółtek dodać cukier puder i ubijać w misce nad garnkiem z gotującą się wodą aż masa będzie jasna i gęsta.
Zdjąć z garnka i ostudzić. Do zmielonego sera i dodać masło, utrzeć na jednolitą masę. Dodać pozostałe sypkie składniki. Na końcu dać krem z jaj i ubitą na sztywno pianę z białek z cukrem kryształem.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 170-180 stopni przez co najmniej godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 23.05.2014 16:57
extra ciacho
Monika-twin 29.04.2014 16:38
Fajny sernik.
halina17 29.04.2014 15:24
Bardzo lubię taki sernik.
Monia 29.04.2014 14:31
Pyszniutki musiał być :)
Katarzyna59 29.04.2014 14:10
smaczny serniczek
V_kuchareczka 29.04.2014 13:58
na pewno jest pyszny
krystyna330 29.04.2014 12:53
pychotka mniam:-)
Róża1 29.04.2014 11:20
wspaniały serniczek :-) zabieram przepis do mojej księgi :-).

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak