Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokardki z sosem z łososia i cukinii

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron kokardki 30 dag
łosoś wędzony plastry 150 g
cukinia 1 sztuka
koper świeży pęczek
ząbki czosnku 4 sztuki
serek mascarpone 25 dag
sok z cytryny 2 łyżki
oliwa 5 łyżek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Kucharek SMAK LATA szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kokardki z sosem z łososia i cukinii

Kroki postępowania

1
Makaron gotujemy all dente tak jak w przepisie na opakowaniu,odcedzamy trzymamy w ciepłym miejscu aby nie ostygł. Cukinię myjemy-nie obieramy ze skórki kroimy w grubą kostkę.W garnku rozgrzewamy oliwę dodajemy przeciśnięty przez praskę obrany czosnek,oraz pokrojoną cukinię i pod przykryciem dusimy około 7-8 minut aż cukinia zmięknie od czasu do czasu mieszając.
Krok 1 - Kokardki z sosem z łososia i cukinii foto
2
Koperek siekamy a łososia kroimy na paski dodajemy do cukinii wyciskamy sok z cytryny dodajemy serek i mieszając doprowadzamy sos do wrzenia
Krok 2 - Kokardki z sosem z łososia i cukinii foto
3
Zestawiamy z ognia doprawiamy ,pieprzem i ewentualnie solą do smaku. Podajemy z ciepłym makaronem od razu po przyrządzeniu.
Krok 3 - Kokardki z sosem z łososia i cukinii foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak