Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski ziemiaczane z miodem.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
mąka pszenna 150 g
masło 40 g
sól
ser biały 50 g
miód płynny
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski ziemiaczane z miodem.

Ziemniaki ugotować i zimne przecisnąć przez praskę. Dodać mąkę, jajko, sól, biały ser i wyrobić na gładkie ciasto. Wyrobione odstawić na około 20 min. Stolnicę posypać mąką i formować na niej wałeczki na grubości palca. Z pokrojonego ciasta formujemy kluski szerokie na środku i spiczaste na końcach. Gotujemy w osolonym wrzątku około 10 minut. Gotowe przed podaniem polewamy miodem i posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caroline1983 18.02.2011 19:03
Ciekawy pomysł z tym miodem
gusia1000 11.11.2010 19:57
Dobre jedzenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak