Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pudding indyjski

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż jaśminowy 10 dag
mleko 2 szkl
cukier 4 łyżki
migdały 4 dag
pistacje 4 dag
Szafran nitki Prymat
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Pudding indyjski

Ryż wsypać do mleka, dodać cukier oraz małą szczyptę szafranu i gotować na małym ogniu, często mieszając, aż ryż wchłonie całe mleko. Migdały oraz pistacje drobno posiekać i połowę dodać do już ugotowanego ryżu. Ryż doprawić również do smaku sokiem z cytryny. Całość wymieszać, przełożyć do pucharków, a wierzch deseru posypać resztą posiekanych pistacji i migdałów. Tak przygotowany pudding można podawać na ciepło i na zimno. Jeśli ktoś nie lubi aromatu i smaku szafranu to można pominąć tą przyprawę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 12.08.2014 11:48
ciekawe smaki :)
gusia1000 30.05.2014 14:53
Smaczny deser.
erym 06.05.2014 13:02
musze wyprobowac ten ryz jasminowy
ppaulina 29.04.2014 16:57
musi być pyszny
Grazyna0211 29.04.2014 15:20
świetny deser
ada.la 29.04.2014 08:48
ładnie się prezentuje
Krystyna32 29.04.2014 08:36
bardzo apetyczny
Ankha 28.04.2014 20:02
O dzięki , szukałam deseru w tym stylu
Gracer 28.04.2014 18:33
super wygląda
Róża1 28.04.2014 18:23
wyśmienity !!!!!! zabieram przepis :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak