Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy smażony w tymianku

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 60 dkg
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
tymianek do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy smażony w tymianku

Kroki postępowania

1
Umyty i osuszony schab pokroić w plastry. Cienko rozbić.
Krok 1 - Schabowy smażony w tymianku  foto
2
Oprószyć kucharkiem, pieprzem, czosnkiem granulowanym i tymiankiem.
Krok 2 - Schabowy smażony w tymianku  foto
3
Umyte jajko rozbić i rozkłócić. Kawałki mięsa obtoczyć w jajku. Po jajku panierować w bułce tartej.
Krok 3 - Schabowy smażony w tymianku  foto
4
Na patelni rozgrzać olej. Mięsko smażyć z obu stron na rumiano.
Krok 4 - Schabowy smażony w tymianku  foto
5
Podawać z ziemniakami i surówką lub ogórkami.
Krok 5 - Schabowy smażony w tymianku  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 28.04.2014 10:18
dobry kotlecik :)
Czyki 28.04.2014 10:14
Tymianek i schab wspaniałe połączenie:) pysznie:)
stef 28.04.2014 09:02
Zawsze jestem chętny do zjedzenia schaboszczaka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak