Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenne tartinki

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb ciemny 6 kromek
majonez light 2 łyzki
szynka konserwowa 6 plastrów
ogórek zielony 1/2 sztuki
pomidor 6 plastrów
papryka czerwona 1/2 sztuki
serek kanapkowy biały 150 g
szczypiorek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenne tartinki

Z razowego chleba wykroić metalową ostrą obręczą kółka,posmarować cienko majonezem,ułożyć na nich kółka wycięte z plasterków polędwicy-muszą być odrobinę mniejsze od chleba,Pomidora i ogórek umyć pokroić na plastry ułożyć na szynce-pomidor na wierzch ogórek,zakończyć kleksem szczypiorkowego twarożku,w środek włożyć po plasterku papryki,posypać siekanym szczypiorkiem.Przed podaniem schłodzić w lodówce

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 28.04.2014 23:47
pokusa mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak