Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk w zalewie pomidorowej

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba;

filet z morszczuka 1 kg
mąka 1 szkl
jaja 3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szkl
olej do smażenia 1/2 szkl
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka

marynata;

ocet 1/2 szkl
woda 1 i 1/2 L
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 10 szt
ziele angielskie 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sól 1 łyżka
cukier 5 łyżek
przecier pomidorowy 200 g
cebula 3 szt
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Kminek mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk w zalewie pomidorowej

Rybę jeśli mamy rozmrażaną to osuszamy ręcznikiem papierowym ,doprawiamy solą i pieprzem ,następnie każdą obtaczamy w mące i jajku potem w bułce tartej i pieczemy do zrumieniania na oleju .


Zalewa;

Do garnka wlewamy wodę i ocet ,dodajemy poszatkowaną cebulę i wszystkie podane przyprawy wraz z przecierem .

Zagotować i gotować 5 minut

Rybę ja wkładam do słoików ,jeśli robicie na konkretną imprezę to przełożyć ją do szklanej miski i zalać zalewą .

Jeśli do słoików to zalewamy w każdym porcję ryby i zakręcamy na gorąco ,tak możemy ją przechowywać ok miesiąca i wyjąć przy nie spodziewanych gościach .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 26.04.2014 14:49
MNIAM -przepis zabieram!
sara1 26.04.2014 08:55
pysznie zrobiona rybka
Megg 25.04.2014 22:06
Pysznie :-)
Anna133 25.04.2014 21:56
prosta przekąska na imprezę lub po prostu na kolację ,zaletą jest to iż można wcześniej przygotować
agnieszka131919 25.04.2014 21:54
na pewno bardzo smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak