Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rabarbarowo- truskawkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rabarbar 250 gram
truskawki 750 gram
wino białe wytrawne 1 szklanka
skórka z cytryny
Goździki całe Prymat
śmietana 1/2 szklanki
cukier 3 łyżka
miód 1 łyżka
sól do smaku
mąka kukurydziana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rabarbarowo- truskawkowa

Wykonanie:
Rabarbar umyć, pokroić na kawałki. Truskawki opłukać i odsączyć. 1/3 truskawek zmiksować z miodem i winem, resztę przekroić na cztery części i odłożyć. Rabarbar zalać dwoma szklankami wrzątku, dodać mielone goździki, skórkę z cytryny, szczyptę soli, cukier, i gotować przez 10 minut. Zmiksować, przetrzeć przez sito, zagotować, wlać zawiesinę z maki i gotować 5 minut, Przestudzić. Dodać zmiksowane truskawki, wymieszać, schłodzić. Dodać ubitą śmietanę cząstki truskawek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joannasz3190 25.04.2014 15:51
Ciekawy pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak