Przepis i sposób przygotowania na: Banany w cieście francuskim z Malibu i prażonymi migdałami
Na garnka wlewamy malibu i na bardzo wolnym ogniu podgrzewamy.
Dodajemy cukier i dokładnie mieszamy.
Banany dzielimy na 4 kawałki , wkładamy delikatnie do gotującego się malibu i dokładnie obtaczamy.
Dodajemy łyżkę mąki , mieszamy.
Płatki migdałów prażymy na suchej patelni.
Ciasto francuskie rozkładamy , wycinamy 4 prostokąty.
Na każdy nakładamy owoce i posypujemy migdałami.
Zamykamy przez pół ( boki zwilżamy ) i dokładnie sklejamy.
Układamy na blasze , nacinamy w kilku miejscach , i smarujemy jajkiem roztrzepanym z łyżką zimnej wody.
Pieczemy ok. 15-20 minut w 200C.
Posypujemy cukrem pudrem i zajadamy!
Smacznego!