Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KANAPKA PO SZWEDZKU

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb
śledzie
pomidor
rukola
szczypiorek
koper świeży
masło
majonez

Porada

Jest to propozycja na jedną kanapkę .Możemy takich zrobić więcej np na przyjęcie pod "chmurką"

Przepis i sposób przygotowania na: KANAPKA PO SZWEDZKU

Kroimy kromki z chleba , smarujemy je masłem .Myjemy rukolę , układamy na kromce chleba . Śledzia , najlepiej takiego już gotowego np z oleju , kładziemy na rukoli . Myjemy pomidora , kroimy na małe kawałki, kładziemy na chlebie .płuczemy koper i szczypiorek . szczypiorek siekamy , posypujemy kanapkę .kładziemy na śledziu kleks majonezu , dekorujemy gałązką koperku .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 26.04.2014 13:59
super kanapka;)
luna76 26.04.2014 09:00
Ze śledzikiem - wspaniale !!!
Kejti 25.04.2014 19:34
Śledzik w roli głównej,super :-)
Bernadeta1 24.04.2014 18:55
zdrowa, kolorowa i bardzo smaczna
Katarzyna59 24.04.2014 18:33
wspaniała kanapka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak