Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ricotta ze szpinakiem jako nadzienie naleśników

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Nadzienie

szpinak mrożony 1 opakowanie
ser ricotta 250 gram
czosnek 2 ząbki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta

Naleśniki

mąka kukurydziana 2\3 szklanki
mąka pszenna 1,5 szklanki
jajko 2 sztuki
mleko 2% 1,5 szklanki
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ricotta ze szpinakiem jako nadzienie naleśników

Kroki postępowania

1
Szpinak rozmrażamy z dodatkiem niewielkiej ilości wody- aby się nie przypalił.
Krok 1 - Ricotta ze szpinakiem jako nadzienie naleśników foto
2
Do szpinaku dodajemy przeciśnięte ząbki czosnku oraz przyprawy: pieprz, paprykę, sól.
Krok 2 - Ricotta ze szpinakiem jako nadzienie naleśników foto
3
Przygotowujemy ciasto na naleśniki. Do miski przekładamy mąki, jajka i mleko.
Krok 3 - Ricotta ze szpinakiem jako nadzienie naleśników foto
4
Wszystkie składniki miksujemy . Przystępujemy do smażenia naleśników.
Krok 4 - Ricotta ze szpinakiem jako nadzienie naleśników foto
5
Do szpinaku dodajemy ricottę.
Krok 5 - Ricotta ze szpinakiem jako nadzienie naleśników foto
6
Ricottę mieszamy ze szpinakiem.
Krok 6 - Ricotta ze szpinakiem jako nadzienie naleśników foto
7
Na upieczony naleśnik nakładamy porcje szpinaku z ricottą . Naleśnik składamy na pól i serwujemy /. Smacznego!!!
Krok 7 - Ricotta ze szpinakiem jako nadzienie naleśników foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kornelcia 31.05.2014 23:20
jak dla mnie super
IlonaAlbertos 24.04.2014 17:09
Podoba mi się ten pomysł na nadzienie. Zupełnie inne, niż ser biały, czy dżem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak