Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa biała duszona na piwie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa biała 1 kg
piwo 300 ml
cebula 2 szt.
rodzynki 50 gram
Majeranek suszony Prymat
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa biała duszona na piwie

Cebulę obrać i posiekać na drobno.
Na patelnię wlać pół szklanki piwa , poczekać aż zacznie wrzeć , włożyć kiełbaski i pod przykryciem dusić około 40 minut na małym ogniu ,
Następnie dodać cebulę, miód, rodzynki i resztę piwa , zdjąć pokrywę , tak by piwo odparowało.Przyprawić majerankiem i białym pieprzem.
Podawać z chrzanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 13.03.2015 07:08
ciekawe jak smakuje
agnieszka214 24.04.2014 17:33
musi byc pyszne mniam
krystyna330 24.04.2014 15:34
pychotka mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak