Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Otęby w panierce fileta z kurczaka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 sztuki
Papryka ostra mielona Prymat 0.5 łyzeczki
jajko 2 sztuki
mąka 1 szklanka
otręby pszenne 1 szklanka
koperek 1 łyżka
olej do smażenia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Otęby w panierce fileta z kurczaka

Kroki postępowania

1
Fileta myjemy , osuszamy i jeśli filety są grube przecinamy wpół na 2 części. Fileta obsypujemy papryką ostrą mieloną Prymat oraz szczyptą soli.
Krok 1 - Otęby w panierce fileta z kurczaka foto
2
Przygotowujemy produkty do panierki: jajka, mąkę oraz otręby.
Krok 2 - Otęby w panierce fileta z kurczaka foto
3
Przystępujemy do panierowania filetów w kolejności: mąka, jajko ,otręby.
Krok 3 - Otęby w panierce fileta z kurczaka foto
4
O panierowane filety układamy na patelni z rozgrzanym olejem.
Krok 4 - Otęby w panierce fileta z kurczaka foto
5
Filety smażymy z 2 stron do zrumienienia się otrębów.
Krok 5 - Otęby w panierce fileta z kurczaka foto
6
Usmażone filety posypujemy koperkiem i podajemy z z tłuczonymi ziemniaczkami. Smacznego!!!
Krok 6 - Otęby w panierce fileta z kurczaka foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 24.04.2014 10:24
Smaczne danie :)
norweska20 23.04.2014 23:57
W tytule pojawił się błąd-OTRĘBY W PANIERCE FILETA Z KURCZAKA

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak