Sposób przygotowania

Krok 1 / 9

Wieczorem: zakwas wymieszać z 60 ml wody i 120 g mąki, przykryć folią spożywczą i odstawić na całą noc;


Porada autora

Ciasto o wysokiej hydracji , jest lużne i lepkie dlatego bardzo ważne jest obfite obsypanie mąką ściereczki w ktorej leżakuje w lodówce, a która potem słuzy również do formowania podłuznego kształtu bochenka;

Komentarze

  • 0
    p1100027
    Opublikowano

    gosia56

    Super chlebuś ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Lidzia

    Pyszności. "Kradnę" przepis.
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    naprawde bardzo pyszne
  • 0
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    Strasznie mnie zaciekawiła sprawa z glutenem- jak to powstaje podczas wyrabiania? Ja myślałam, że gluten jest w mące, jako jej składnik :) Chlebek rewelacyjny, przepis kradnę do ulubionych, bardzo podoba mi się też że są super wyraźne zdjęcia!
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaDD

    Z tego co ja sie orientuje gluten własciwy tworzy się z białek zawartych w mące dopiero po dodaniu do mąki wody i wyrobieniu ciasta. Ciasto jest dobrze wyrobione, gdy tworzy sie tkz. siatka glutenowa; Oczywiscie ekspertem nie jestem i mogę sie mylic :)
  • 1
    008
    Opublikowano

    Christopher

    Lubię taki dziurawy chlebek.
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Cudowny chleb i przepiękne zdjęcia
  • 0
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    O! No to teraz już wszystko wiem :) Dzięki za odp :)
  • 0
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    poszperałam właśnie w wikipedii i jest tak jak mówisz :)
  • 0
    363
    Opublikowano

    Kejti

    Fajne te dziurki :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wspaniale się prezentuje chlebuś
  • 0
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    przepiękny chlebek Ci wyszedł :)
  • 0
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Joanna83

    Wilgotny miąższ,chrupiąca skórka...chleb jak chleb,ale najsmaczniejsze to są właśnie te dziury ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    na pewno smaczny chlebek
  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    wygląda bardzo apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kulinarna Ja

    Nie ma nic lepszego od domowego chleba!
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    wyglada bardziej apetycznie niz taki ze sklepu
  • 0
    original
    Opublikowano

    ana00

    rzeczywiście duże dziury hehe :) smakowicie wygląda :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    pyszny chlebek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kolorowa

    ekstra wygląda !
  • 0
    1237669_585987284798398_1288740753_n
    Opublikowano

    paula191919

    Bardzo fajniutki przepis :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !