Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 3 szt
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
ziemniaki 2 szt
skwarki 1 łyżka
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
śmietana 18 proc 2 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
włoszczyzna suszona 1 łyżka
wywar z kurczaka 2-3 l

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony

Buraki i ziemniaki należy obrać i pokroić w kostkę. Do garnka wlewamy wodę i wrzucamy buraki, suszoną włoszczyznę, czosnek granulowany, skwarki, sól, pieprz, wszystko gotujemy na małym ogniu, po 40 min wrzucamy ziemniaki do gotującej się zupy i zalewamy wywarem, na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy mąkę, podlewamy kilkoma łyżkami wody i wlewamy do zupy, gdy warzywa w zupie będą już miękkie dodajemy śmietanę rozcieńczoną razem z gorąca zupą, doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak