Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
tuńczyk w sosie własnym 1 opakowanie
ser żółty 5 dkg
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
szczypiorek 1 pęczek
rzodkiewka 4 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane

Jajka ugotować na twardo, obrać, wyjąć żółtka. Żółtka rozdrobnić widelcem, dodać odcedzonego tuńczyka, dodać, posiekany szczypiorek, dodać majonez, musztardę, doprawić solą i pieprzem, wymieszać składniki na jednolitą masę. Napełniać środki- otwory po żółtkach, wyrównać, dekorować wedle uznania rzodkiewką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 30.04.2014 13:06
pyszny pomysł
Niebieska 29.04.2014 14:10
przepyszne śniadanie
agnieszkalider 28.04.2014 11:29
Ser żółty używam do farszu.
Kuchenka 23.04.2014 23:15
rewelacja :)
Laila2786 23.04.2014 15:23
smaczne jajeczka i fajnie nadziane, czy dodatek sera żółtego jest składnikiem farszu czy wykorzystany jest do ozdoby, posypania?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak