Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka po skandynawsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
sól do smaku 1 łyżka
woda 2 litry
mąka pszenna 350 dag
mąka ziemniaczna 150 dag
ser biały 200 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka po skandynawsku

Ziemniaki obieramy i gotujemy w solonej wodzie. Zimne przecieramy przez praskę i przekładamy na stolnicę. Dodajemy mąki, jajko, odrobinę soli, ser biały i szybko zagniatamy. Z ciasta robimy długie węże i przycinamy na mniejsze kawałki. Gotujemy w lekko solonej wodzie od zagotowania jeszcze około 5 minut. Po ostygnięciu smażymy na masełku z obu stron

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 21.05.2014 10:34
dawno nie jadłam kopytek
Lidzia 23.04.2014 08:16
Pyszności.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak