Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lazania ze szpinakiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 opakowanie
makaron lasagne 9 szt
ser feta 20 dag
ser żółty 8 plastrów
mleko 3,2% 2 szkl
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
mąka pszenna 3 łyżki
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Lazania ze szpinakiem

Rozgrzewamy łyżkę masła na patelnię i wrzucamy mrożony szpinak oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Smażymy do momentu, aż odparujemy nadmiar wody, wtedy doprawiamy do smaku pieprzem i dodajemy pokruszoną fetę. W rondelku rozpuszczamy resztę masła i dodajemy mąkę, a następnie rozprowadzamy ją mlekiem. Powstały sos doprawiamy do smaku solą i mielonym pieprzem. Naczynie żaroodporne do zapiekanek smarujemy sosem beszamelowym, układamy 3 płaty makaronu na dnie, smarujemy nadzieniem ze szpinaku i sosem beszamelowym, ponownie układamy makaron i warstwy nadzienia i sosu. Układamy resztę makaronu , nadzienia i sosu. Na wierzchu układamy żółty ser pokrojony w paski. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 12.05.2016 21:44
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak