Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z filetem z kurczaka i szparagami- z nutą sezamu

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
szparagi białe 1 pęczek
filet z kurczaka 1 sztuka
pieczarki 100 gram
przyprawa do gyrosa 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
jogurt naturalny 1 szklanka
jajko 1 sztuka
ketchup pikantny 2 łyżki
ziarna sezamu 1 łyżka
kukurydza w puszce 2 łyzki
olej do smażenia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z filetem z kurczaka i szparagami- z nutą sezamu

Kroki postępowania

1
Szparagi gotujemy do miękkości.
Krok 1 - Tarta z filetem z kurczaka i  szparagami- z nutą sezamu foto
2
Fileta z kurczaka myjemy, suszymy ręcznikiem papierowym i kroimy na drobne paski.
Krok 2 - Tarta z filetem z kurczaka i  szparagami- z nutą sezamu foto
3
Fileta podsmażamy na oleju. Dodajemy przyprawę do Gyrosa Prymat.
Krok 3 - Tarta z filetem z kurczaka i  szparagami- z nutą sezamu foto
4
Pieczarki kroimy w plastry , dodajemy do mięsa i razem smażymy do miękkości mięsa.
Krok 4 - Tarta z filetem z kurczaka i  szparagami- z nutą sezamu foto
5
Ciasto francuskie wykładamy na blachę to tarty.
Krok 5 - Tarta z filetem z kurczaka i  szparagami- z nutą sezamu foto
6
Na cieście układamy podsmażone pieczarki i fileta z kurczaka.
Krok 6 - Tarta z filetem z kurczaka i  szparagami- z nutą sezamu foto
8
Szparagi ugotowane kroimy na mniejsze kawałki i układamy na filecie. Dodajemy też kukurydzę.
Krok 7 - Tarta z filetem z kurczaka i  szparagami- z nutą sezamu foto
9
Przygotowujemy sos w tym celu łączymy ze sobą : jogurt naturalny, jajko, ketchup oraz przyprawy: pieprz, papryka ostra.
Krok 8 - Tarta z filetem z kurczaka i  szparagami- z nutą sezamu foto
10
Powstałym sosem zalewamy składniki tarty. Górę tarty obsypujemy ziarnami sezamu.
Krok 9 - Tarta z filetem z kurczaka i  szparagami- z nutą sezamu foto
11
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach. Smacznego!!!
Krok 10 - Tarta z filetem z kurczaka i  szparagami- z nutą sezamu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 21.04.2014 23:00
Bardzo fajne danie.
Czyki 21.04.2014 20:43
Wygląda obłędnie :) muszę wypróbować Twój przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak