Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź w śmietanie i majonezie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie marynowane 8 płatów
cebula biała 1 szt
jajko 4 szt
ogórki konserwowe 3 szt
majonez 4 łyzki
śmietana 12% 4 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź w śmietanie i majonezie

Cebulę obieramy, jajka gotujemy na twardo, obieramy z łupek. Śledzie, ogórki, jajka i cebulę kroimy w kostkę - przekładamy do miski. Dodajemy majonez i śmietanę - doprawiamy do smaku solą i pieprzem - mieszamy. Odstawiamy na 1 godzinę do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak