Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniaczek babuni

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 40 dag
pomidory 2 sztuki
cebula 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
kiełbasa zwyczajna 30 dag
kapusta kiszona 500 ml
margaryna pół kostki
boczek wędzony 20 dag
sól wg uznania
pieprz wg uznania
Kucharek przyprawa do potraw wg uznania
ziele angielskie wg uznania
Liść laurowy suszony Prymat wg uznania
kminek wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniaczek babuni

Na margarynie (połowa tego co mamy) zrumienić pokrojoną drobno cebulkę. Następnie wkroić do tego pokrojoną w kostkę łopatkę. Smażyć mięso do miękkości. Na drugiej patelni w pozostałości margaryny smażyć pokrojoną kiełbasę i boczek. Zalać odrobiną wody i do tego wkroić pozbawioną ze skórki i pokrojoną w kostkę marchewkę. Chwilę gotować. Połączyć razem z mięsem. Wkroić pomidor. W osobnym naczyniu ugotować odciśniętą kapustę, dodać ziele, liść i kminek. Połączyć wszystko razem i przyprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak