Przepis i sposób przygotowania na: Ziołowe pierogi
Cebulę obrać, drobno pokroić, czosnek przecisnąć przez maszynkę.
NA rozgrzanym maśle przesmażyć cebulę, czosnek.( nie przypiekać)
Ser skręcić przez maszynkę, dodać podsmażoną cebulę z czosnkiem, żółtko, śmietanę i zioła, wymieszać.
Doprawić solą i pieprzem jeszcze raz dokładnie wymieszać.
Pomidory odsączyć z zalewy, pokroić w paski.
Ciasto cienko rozwałkować, dużą szklanką wycinać krążki.
Na każdy krążek nakładać po łyżeczce farszu, dokładnie sklejać brzegi.
Pierogi ugotować w osolonej wodzie około 3 minuty od wypłynięcia.
Polać wytopionym boczkiem, posypane krojonymi pomidorami i zieloną pietruszką posiekaną.
Można podawać bez boczku.
SMACZNEGO!!!!!