Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w galarecie

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 0,5 kg
cytryna 1 plaster
marchewka ugotowana 1 szt.
groszek konserwowy
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
wywar z kurczaka 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w galarecie

Schab obsmażyć z wszystkich stron na patelni a następnie włożyć go do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku około 50 minut. Upieczony schab pokroić w cienkie plasterki, ułożyć na talerzu. Udekorować marchewką, groszkiem i cytryną. Żelatynę rozpuścić w wywarze rosołu. Tężejącą żelatynę przelać ostrożnie na schab, odstawić do stężenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 20.04.2014 08:16
wyglada apetycznie
Lidzia 20.04.2014 07:10
Smaczniutki.
Milka100 19.04.2014 22:07
pyszny schabik na zimno

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak