Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z kremem i galaretką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt

jajko 6 szt.
cukier 1 szkl.
mąka tortowa 3 łyżki
mąka kartoflana 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej 4 łyżki

Pozostałe

śmietana kremówka 500 ml
galaretka wiśniowa 1 szt.
woda ciepła 2 szkl.
wiśnie bez pestek

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z kremem i galaretką

Biszkopt: Jajka ubić z cukrem, następnie dodać mąkę tortową i kartoflaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać olej mieszając mikserem na 1 stopień. Piec 20 minut w 180 stopniach. Kremówkę bić wstawić do lodówki. Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić do stężenia. Biszkopt przekroić na pół, posmarować kremówką i przykryć drugą częścią biszkoptu, znów posmarować kremówką. Położyć wiśnie bez pestek, zalać tężejącą galaretką, przyozdobić resztą kremówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak