Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka pomarańczowa z rumem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 3 szt
margaryna 1 szt
mąka tortowa 3 szkl
sok z pomarańczy 100 ml
rum 3 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier puder 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Babka pomarańczowa z rumem

Margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę ,gdy stanie się jasna dodajemy po jednym żółtku ,nadal ucierając ,następnie wlewamy sok z pomarańczy i rum .
Mąkę mieszamy z proszkiem ,przesiewamy do masy ,ciasto będzie gęste ,ciężko sie je miesza ,ale teraz przychodzi czas na ubita pianę z białek ,lekko ją łączymy z całością .
Ciasto wykładamy do foremki ja miałam małą o średnicy 23cm i wysokości 20 cm
pieczemy do suchego patyczka w tem 180st ok 45min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 16.08.2015 23:59
smakowita babeczka
Paolcia 19.04.2014 13:12
Wesołych Świąt :)
Noruas 19.04.2014 12:45
super smaki ;)
everay 19.04.2014 12:24
pięknie wygląda
gosia56 19.04.2014 12:09
Super babeczka;)
nogawkuchni 19.04.2014 12:04
Wygląda cudnie,a smakuje z pewnością jeszcze lepiej,pyszne zestawienie smaków.
Anna133 19.04.2014 11:53
nie da sie edytować w pośpiechu zapomniałam napisać iż polewamy lukrem :)
norweska20 19.04.2014 11:41
babka jak malowana..pycha
Anna133 19.04.2014 11:31
Prosta ,pyszna ,aromatyczna inaczej niż wanilią ;) polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak