Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka zapiekane na kruchym spodzie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Spód

mąka 250 gram
masło 150 gram
jajko 1 sztuka
sól 1 szczypta
mleko 1 łyżka
tłuszcz do formy 1 łyzeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyzeczka

Nadziene

jabłka 4-5 sztuk
cynamon Prymat 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka zapiekane na kruchym spodzie

Kroki postępowania

1
W misce łączymy ze sobą: mąkę, jajko, masło, mleko oraz cynamon.
Krok 1 - Jabłka zapiekane na kruchym spodzie foto
2
Wszystkie skąłdniki zagniatamy. Gotowe ciasto wkładamy do lodówki na 30 minut.
Krok 2 - Jabłka zapiekane na kruchym spodzie foto
3
Formę smarujemy tłuszczem, posypujemy bułką tartą i wyklejamy ciastem formę.
Krok 3 - Jabłka zapiekane na kruchym spodzie foto
4
Jabłka obieramy kroimy w plastry.
Krok 4 - Jabłka zapiekane na kruchym spodzie foto
5
Pokrojone jabłka układamy na cieście, posypujemy cukrem i cynamonem. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 30-35 minut w 190 stopniach. Smacznego!!!
Krok 5 - Jabłka zapiekane na kruchym spodzie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 21.04.2014 17:23
Chętnie bym zjadła :)
Poison1988 20.04.2014 11:40
wyglądają przepysznie no i ten zapaszek który po kuchni się roznosił :) mmmm :)
gosia56 19.04.2014 12:12
Na pewno pyszne ;)
fotoviderek 19.04.2014 09:04
Ale musiało pachnieć, gdy się piekło :)
Janina 18.04.2014 23:56
Pyszności, moje ulubione smaki;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak