Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z pulpetami na sposób włoski

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

składniki na pulpety

mięso wieprzowe 75 dag
czosnek 4 ząbki
natka pietruszki
cytryna 1 szt.
jabłko 1 szt.
bułka czerstwa 1 szt.
jaja 2 szt.
olej do smażenia

składniki na sos

pomidory 1 kg
cebula 1 szt.
marchew 1 szt.
seler naciowy 1 szt.
natka pietruszki
cukier 10 gram
sól do smaku
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z pulpetami na sposób włoski

Wykonanie sosu:
Warzywa bardzo drobno posiekać i dusić na wolnym ogniu do miękkości. Następnie przetrzeć przez sito doprawić do smaku i gotować do odpowiedniej konsystencji.
Wykonanie pulpetów:
Mięso zmielić razem z czosnkiem, natką pietruszki, jabłkiem i namoczoną i odciśniętą w mleku bułką. Następnie dodać startą skórkę z cytryny, jaja, doprawić solą i pieprzem i gałką muszkatołową. Masę dokładnie wyrobić , formować pulpety i smażyć na gorącym oleju. Usmażone pulpety włożyć do sosu pomidorowego, gotować przez 20 minut, następnie wyłożyć na ugotowane spaghetti.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 19.04.2014 17:55
pomysł bardzo pyszny
Ewelina1991 19.04.2014 10:18
pycha, koniecznie muszę to zrobić :)
stef 19.04.2014 09:05
Smaczny obiadek.
Noruas 18.04.2014 21:37
super! idealne obiad!
Aleksandra/Olcia 18.04.2014 21:10
bardzo smakowite danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak