Przepis dnia II, odc. 42: Polska biała kiełbasa z miodem i piwem

Przepis dnia II, odc. 42: Polska biała kiełbasa z miodem i piwem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa biała

    4x150 g
  • olej rzepakowy

    3 łyżki
  • cebula

    3 szt.
  • miód wielokwiatowy

    1 łyżka
  • piwo

    500 ml
  • kminek cały

    1/2 łyżeczki
  • sól morska

  • pieprz czarny mielony

  • papryka słodka mielona

  • liść laurowy

  • majeranek Prymat

  • musztarda delikatesowa

  • Chrzan śmietankowy Smak

  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia II, odc. 42: Polska biała kiełbasa z miodem i piwem
Białą kiełbasę ponakłuwać, podsmażyć na rozgrzanym oleju,
Krok 2 - Przepis dnia II, odc. 42: Polska biała kiełbasa z miodem i piwem
dodać cebulę, miód, kminek i pozostałe przyprawy.
Krok 3 - Przepis dnia II, odc. 42: Polska biała kiełbasa z miodem i piwem
Następnie wlać piwo
Krok 4 - Przepis dnia II, odc. 42: Polska biała kiełbasa z miodem i piwem
i całość dusić pod przykryciem na wolnym ogniu przez około 20-30 minut, od czasu do czasu mieszając.
Krok 5 - Przepis dnia II, odc. 42: Polska biała kiełbasa z miodem i piwem
Tak przygotowaną białą kiełbasę podawać na ciepło lub na zimno z chlebem staropolskim, chrzanem i musztardą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat