Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Motylek

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

parówki 1 sztuka
chleb tostowy 2 kromki
masło 1 łyzeczka
żółty ser 1 plaster
szynka 1 plaster
cebula zielona 1 łyzeczka

Porada

Kupując parówki , zwracamy uwagę na ich skład.

Przepis i sposób przygotowania na: Motylek

Wybieramy parówki najwyższej jakości- podgrzewamy we wrzątku. Chlebek tostowy opiekamy w tosterze, następnie smarujemy go masłem. Parówkę przekładamy na środek talerza- będzie to tułów motyla. Chlebek tostowy przecinamy na pół na trójkąty- będą to skrzydła motyla. Układamy wzdłuż motyla. Plaster szynki kroimy na kwadraty, żółty ser kroimy w trójkąty- będą to ozdoby skrzydeł motyla. Czułki motyla robimy z zielonej cebulki. Pokrojoną cebulkę zieloną układamy tez na skrzydłach motyla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wioleczka83 05.10.2014 21:45
i już pomysł na poniedziałkowe śniadanko gotowy :)
Stenka 24.06.2014 21:30
ładnie skomponowany posiłek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak